Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(972 niezalogowanych)
64 Posty
lingua franca
(strix)
Początkujący
kryss napisał:
strix-to na szybko znalazlem ,a kiedys caly artykul czytalem na temat co naprawde sadzili niemieccy dowodcy o europejskich przeciwnikach,rozne zapiski z okresu wojny,prywatne listy itp.i to nie tylko tych najwyzszych.
nie moge tego znalezc teraz

Nie no, z tym, że wielu Niemców szanowało Polaków to się zgadzam bez dwóch zdań. Ale niestety III Rzesza to był system totalitarny i ich zdanie mało się liczyło (patrz jak Hitler 'słuchał' swoich doradców podczas oblężenia Stalingradu).

Polacy mieli wybudować autostrady na Wschód a potem iść do gazu, bo tereny były potrzebne dla rozmnażającej się rasy panów. To był integralny punkt planu Hitlera. Odczucia indywidualnych Niemców mało miały do rzeczy. Wielu przeciwko Żydom też nic nie miało a i tak niczego to nie zmieniło.

Ale nie odbiegajmy od tematu. Fakt, że pan polityk 'woli nie widzieć zagożeń' nie oznacza, że ich nie ma.

Poza tym, śmieszy mnie wrzucanie wszystkich imigrantów do jednego worka. Imigracja z krajów europejskich czy USA albo Australii naprawę nie jest tym samym co imigracja z Bliskiego Wschodu, Nigerii czy Somalii. Ci ludzie mają zupełnie inny system wartości, najczęściej niestety podporządkowany rozmaitym zabobonom i uprzedzeniom (np. wobec kobiet) i wmawianie Norwegom ,że pomiedzy imigrantem z Polski albo Szwecji a imigrantem z Somalii nie ma żanych różnic jest śmieszne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
mylicie fakty -- mylicie pojęcia
a czy Norwegia to tylko Oslo ??
skąd te dane ??
nie wiadomo co będzie w 2040 roku
nawet żaden tego nie przewidział
a jeśli nawet to nie obchodzi mnie to ponieważ będę pewnie na emeryturze norweskiej jak większość --- więc o czym w ogóle mowa ??
pozdrawiam i tak tych wszystkich de//bili co przewidują przyszłość
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
dobranoc -- pierdzę w koc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
Ale nie ma co wrzucać wszystkich muzłumanów do jednego worka , tak samo jak Polaków, Pracuje i Marokanczykiem i Palestyńczykiem , Filipinczykiem ,Rumunem, Somailjka, Czeczenka i Afganką i to są naprawdę świetni ludzie i złego słowa bym o nich nie powiedział, czego niestety powiedzieć nei moge o wielu Polakach, fakt róźnice kulturowe są, ale to chyba normalne, ja jestem tylko gościem w tym kraju... jezeli władze Norwegii akceptuja taki stan rzeczy to ok, obawiam się tylko zeby nei doszlo do takiej sytuacji jak w Niemczech , gdzie poprawne politycznie Władze kochaja Turków, przy czym wiekszosc Niemców ich po prostu nie znosi, aletam jest juz za pozno...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
kamil > twarda reke to oni maja: jebiąc mandaty i kary kosmiczne za byle co, rozdając skatt po 36%,stosując stare komunistyczne matody terroryzuja obywateli zmuszając do nie uzywania swoich luksusów, jak np.samochód.......
Nie pozwalaja wprowadzic do sklepów produktów tanszych o duzo lepszej jakosci, utrzymując cła na wiekszosc rzeczy potrzebnych na codzien, itd........

Wiec twarda reka jest, a ze nie tu gdzie powinna to juz inna bajka.....
Ja niebawem stąd wyjade, wiec mam wyjebane (słowo zapozyczone z płn polski) na to jak oni sie prowadzą i dokąd zmierzają
Bardziej interesuje sie co te nasze POkraki kombinuja w naszym kaczystanie.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Joanna Rembecka
(Johanne)
Wiking
Wspomnicie swiete slowa Breivika. Muzulmanie powoli malymi kroczkami przenikaja do wszystkich panstw i jak nadejdzie odpowiedni moment to zaatakuja, wyjda spod ziemi jak karaluchy i wpierdola na sniadanie kazdego nieoszmatowanego czlowieka. Jest ich duzo i maja przewage na dinnymi w tym ze sie wspieraja i nie sa przeciwko sobie. W tym tkwi sila. Norwegowie sa na tyle glupi i zidiociali ze w tym panstwie duzo robotymuzulmanie nie beda mieli. Wystarczy pale kiwniec palcem, ze trzy meczety na krzyz i noraski sami sie wykoncza. Piekne i prawdziwe. Nie przepadam za muzulmanami ale popieram zorganizowane dzialania i wytrwalosc w dazeniu do celu. W drugiej strony tak nienawidze norwegow ze az mi sie mordka smieje jak widze jak skalniaki dosrtaja po dupie i znikaja powoli z powierzchni ziemi. Super sprawa. Gdybym mial mozliwosc to sam bym zbudowal meczet na placu "tygrysa"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aa aa
(barnabar)
Wiking
Joanne.... co takiego zrobili tobie norwegowie ze ich nienawidzisz???? jestes w Norwegii tak...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Art Decor
(ArtDecor)
Wiking
MArianek 73 - POkraki w Kaczystanie? chyba sie nie orientujesz- POkraki w TUSKOSTANIE z Tuskaczenka na czele. Tzw Kaczystan istnial tylko w Michnikolandzie i Tefauendzie i to tylko 2 lata. 2 lata spadku zadluzenia i wzrostu gospodarczego. Dzieki POkrakom i Tuskaczence pierdzielony konsul juz nie przyjerzdza do Bergen i Trondheim. Wiec z cala rodzina musimy sie wybrac na 2 dniowa wycieczke do Pakistan By "Oslo" by zalatwic paszport najmlodszemu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok